Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ομπραντοβιτς εναντιον παναθηναικου

Ακολουθεί μια καταγραφή των κυριότερων γεγονότων εκείνης της χρονιάς.


Όλα ξεκινούν από την Κομ


Στις 7 Ιανουαρίου 1978, η κυβερνητική εφημερίδα Ettelaat δημοσιεύει ένα άρθρο για τον πνευματικό ηγέτη των σιιτών Ιρανών, Ρουχολάχ Χομεϊνί, στο οποίο τον κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι είναι Βρετανός πράκτορας. Ο τελευταίος, αντίπαλος του σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, είναι εξόριστος από τον Νοέμβριο του 1964.


ομπραντοβιτς εναντιον παναθηναικου

Στις 8 και 9 Ιανουαρίου, φοιτητές θεολογίας διαδηλώνουν υπέρ του Χομεϊνί στην Κομ, νότια της Τεχεράνης: δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται από τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, έξι, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.


Αιματηρές συγκρούσεις


Στις 18 Φεβρουαρίου, μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των θυμάτων της Κομ καταλήγει σε ταραχές στην Ταμπρίζ (βορειοδυτικά). Ο στρατός επεμβαίνει με αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου εκατό ανθρώπων, σύμφωνα με την αντιπολίτευση. Ο επίσημος απολογισμός είναι εννέα νεκροί και σχεδόν 200 τραυματίες.


mojito cocktail θερμιδες

η τζενη μπαλατσινου στο βραδυ με τον πετρο κωστοπουλο

Στις 9 και 10 Μαΐου, ξεσπούν ταραχές κυρίως στην Κομ έπειτα από έκκληση των θρησκευτικών ηγετών για μία ημέρα εθνικού πένθους.


Έκκληση για ανατροπή του σάχη


Στις αρχές Ιουνίου, 800 εσωτερικοί φοιτητές του πανεπιστημίου της Τεχεράνης εκδιώκονται βίαια. Γενική απεργία, την οποία κάλεσε η σιιτική ιεραρχία, πραγματοποιείται στην Κομ, την Ταμπρίζ και στο Ισπαχάν (κέντρο).


Στις 18 Ιουνίου, ο αγιατολάχ Χομεϊνί καλεί σε ανατροπή του σάχη.


Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ξεσπούν ταραχές σε όλη τη χώρα. Τετρακόσιοι έως 500 άνθρωποι σκοτώνονται από επίθεση σε κινηματογράφο της Αμπαντάν (νότια) - κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιρρίπτουν η μία στην άλλη την ευθύνη.


Στα τέλη Αυγούστου, η κυβέρνηση κάνει τις πρώτες παραχωρήσεις στους θρησκευτικούς ηγέτες, κλείνοντας τα καζίνο και απαγορεύοντας τα τυχερά παιχνίδια. Θα ακολουθήσουν και άλλες παραχωρήσεις οι οποίες όμως δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν το κίνημα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

εισαγωγη παιδικων ενδυματων

Επέτειος Πολυτεχνείου | Πολυτεχνείο | Ειδήσεις: Πλήθος κόσμου συρρέει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (16/11/2018) στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου διεξάγονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών. Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη εισαγωγη παιδικων ενδυματων σωματειο ιδιοκτητων ταξι κερκυρας Οι πολίτες καταθέτουν στεφάνια ή αφήνουν λίγα λουλούδια μπροστά στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Μεταξύ αυτών που προσήλθαν στο χώρο του ΕΜΠ ήταν και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Α. Κενεβέζος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι. ο ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές παιχνιδι Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Προπηλάκισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (pics+vids) 01 Πολυτεχνείο 2018: Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 44 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών

στολη αγιου βασιλη παιδικη

Οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων Παράταση για την ανανέωση των αδειών οδήγησης σε όσους οδηγούς έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους και υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μετά την 30ή Αυγούστου, μέχρι να οριστεί η ημερομηνία της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ειδικότερα, εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Αθ. Βούρδα, προβλέπει ότι για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, οι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μετά την 30ή/8/2018, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π. δ. 51/2012 (Α΄101) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συμπε...

αδιαβροχοποιηση ραφων

Το πέτρινο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας ήταν και το μόνο που είχε απομείνει «ζωντανό» στα Διαπόντια Νησιά, τα τελευταία βορειοδυτικά ακρωτήρια της Ελλάδας, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι, τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια, λόγω της μετανάστευσης των κατοίκων στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. από τον καταναλωτισμό στην εγκράτεια Οι δύο από τους τρεις μαθητές του σχολείου μετοίκησαν με την οικογένειά τους στην Αθήνα, ενώ ο τρίτος ο Ρενάτο, αλβανικής καταγωγής, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στην Ερείκουσα, φέτος ακολουθεί τις σπουδές του στο Γυμνάσιο. Το Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας, που είχε χτιστεί το 1920, με δωρεά της οικογένειας Α. Συγγρού, «κλείδωσε» μέσα του ιστορία περίπου εκατό χρόνων, αφήνοντας σήμερα πίσω του ένα νησί γερόντων που αναπολούν τα παιδικά τους χρόνια και τις στιγμές που το νησί έσφυζε από παιδικές φωνές και από ζωή. αδιαβροχοποιηση ραφων η ομιλια καμμενου Κατά την περσινή περιοδεία του στο βορειοδυτικό σύνορο της ...